Hétköznapi Hősök

Hétköznapi embereket kérdeztem életükről, a megélt változásokról és azok eredményeiről. 
Örömmel fogadtam, hogy megnyíltak s válaszoltak nekem - köszönöm nekik. 
Interjúalanyaim számára anonimitást biztosítok, amennyiben igénylik,
így a nevüket és adatokat megváltoztatva olvashatsz a történetükben. 


Elöljáróban

2020.05.24

Mindig is szerettem az élettörténeteket, kislány korom óta kísér ez a vonzalom. Az akkoriban olvasott könyvek is emberek sorsát fedték fel előttem, majd sok évvel később eltávozott színészek életrajzainak megírásában vehettem részt.

Egy jó masszázs csodákra képes. Téglás István és párja, Évi is jól tudták ezt, így indultak el egy élethelyzet-változást követően olyan irányba, amely által a masszázsra építve segítenek minőségibbé tenni sok ember életét. S így született meg a RelaxZone Professzionális Gépi Masszázs Stúdió, ahol egyszerűen csak - jó lenni.

Ismeretlenekként csupán néhány szót váltottunk interneten keresztül, s elvarázsolódtam. Mert Katiból színtiszta derű áramlott felém, s ezzel együtt magával ragadott a játékosság, amely a RÍMfluenza nevű Facebook oldal létrehozójának és alkotójának, Rátkai-Bara Katalinnak természetes módon sajátja. Őt kérdeztem az életéről és rímei születéséről.

Vida Szilvia varrónő, aki ruhákat is tervez, 2018 márciusában indította el vállalkozását, az általa készült ruhákat "Sziszi" márkanév alatt jegyzi. Beszélgetésünkben szó esik álmokról, megvalósításról, és Szilvia bevezet minket az egyediruha-tervezés izgalmas világába is.

Erikát 2005-ben a skizofrénia egyik formájával diagnosztizálták. Vele beszélgettem arról, mindezt hogyan élte meg, milyen változásokat hozott számára, és hogyan él ma.

Anna húszévnyi házasságot követően két kamasz gyermekével maradt egyedül, vele beszélgettem törésről, új választásokról és újrakezdésről.

Gera Béla Miklós festőművész Üllő ismert és elismert művésze. Aktívan részt vesz a város közösségi életében - kiállításokat szervez, a gerArt festő stúdió vezetőjeként nagy népszerűségnek örvendő festő szakköröket tart, ahol vegyes korosztályú emberek képviseltetik magukat.