A Kérdés

2020.01.27

"Miért csinálod? - kérdezték. - Hiszen így kiadod magad." 
Azért, mert "jött". Mert valami Belülről Fakadó megszólított, hogy "Írd le blogban!" S én hittem Neki, hogy ez Jó. Nem születtek bennem kételyek, nem mérlegeltem, nem akadékoskodtam... Írni kezdtem.

S mert hiszem, hogy a tapasztalatok, a megéltek megosztása fontos, és sosem tudhatom, kinek Adok ezzel. Olyan pluszt az életéhez, ami egy építőkocka lehet számára ahhoz, hogy egy újabb apró lépéssel előrébb lehessen Útján, s több lehessen általa. 

Szeretem az élettörténeteket s a bejárt Utakból fakadó Tapasztalat-esszenciákat, és mögé látni a felszínnek, rálátni arra, ki honnan jött, s hová jutott Önmagával - belül és kívül. Szeretem az emberi Utak egyediségét, s újra és újra csodálattal tölt el, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen cselekszünk, élünk meg, látunk és látunk rá. Néha csak egy aprócska mozzanat, amit kiragadok magamnak egy másik életből, s azt beépítve a sajátomba új Jövőt teremtek; és sosem tudhatom, honnan jön éppen a Mozaik, mely fontossá válik - megérint, tükröt tart, elgondolkodtat, Ajtót nyit, s magával visz egy olyan belső Helyre, ahol eddig sosem jártam. 

S mert a világ eltolódott a Külső felé, így háttérbe szorítva a Belsőt. És számomra ez egyensúlytalan, mert az "eljutni valahonnan valahová" egy Belső Utat is takar, amely érzelmeket, vívódásokat s letisztulásokat, tapasztalatokat ölel fel, s amelyek nélkül a Külső sem valósulhat meg. 

"TE hogyan csináltad? Mit éltél meg, amíg eljutottál onnan ide? S mi az, ami Neked Hajtóerőt jelent?" - kérdések. Nekem fontosak. S a Válaszok hozzáadhatnak, hozzám adhatnak, s talán másokhoz is.

- Ragyogd be a Most-odat, mert MÉG teheted... -

/Kép forrása: www.pexels.com/