Az Alappillér

2020.08.21

"- ... "menj" kérdésekkel... "Mit tehetek azért, hogy jobban érezzem magam?" "Hogyan érezhetem magam jobban?" És ne agyalással próbáld ezt kitalálni, hanem csak figyeld, mi bukkan fel belőled. És engedd, hogy a folyamatban a megkönnyebbülés érzése vezessen. Mert a megkönnyebbülés érzése mutatja azt, hogy "jó úton vagy". És lehet, hogy visszacsúszol időnként kellemetlen érzésekbe, akkor is "menj" ezekkel a kérdésekkel. Ez nekem mindig segít. Néha egy-egy óra kell, amíg valamilyen módon megszületik belőlem a megkönnyebbülés érzése, a mostani helyzetben ez hosszabb idő. De kitartok... kérdezek és kérdezek... <3

Mert nem lehet erősebb a sz@r, mint a szívem és lelkem, és mint a szeretet, ami magam felé él elsősorban. 

- Úgy szeretlek, Ildikém.

- Vedd VISSZA a SZEMÉLYES ERŐDET, Borikám! Soha SENKI más nem lehet az első a SAJÁT életedben, csakis TE! Sem a Szerelmed, sem az anyád, sem a testvéred, sem én vagy más barátnőd, és még a gyereked SEM lehetne! Mert a saját életed alappillére TE magad vagy! És a te stabil alappillérségedtől működhet az életed. 

TE vagy a legfontosabb a saját életedben.

És MERD használni a benned is lévő Rosszat: indulatokat, haragot, a gonoszság erejét! Tudod, mire használom ezeket az erőket? Határhúzásra. Nem-et mondásra. Arra, hogy amikor érzem és látom, hogy BÁRKI mártírom szenvedésbe próbál belerántani, vagy olyan helyzetbe, ami engem és az életemet rombolná - akkor azt mondom magamnak, hogy "köszönöm, EZT NEM kérem! Mert én ÉPÍTENI szándékozom és NEM engedem meg, hogy bárki bármilyen módon rombolni kezdjen a már felépített énemben és életemben!". És nem engedem meg ezt semminek és senkinek! Sem a hozzátartozóimnak, sem a munkatársamnak, senkinek. Az az ő dolguk, ha ők magukat rombolják és az életüket sem építik. És mellettük állok, HA hajlandók építkezni. Belül és kívül is. De az ő egyéni választásuk, döntésük, hogy ezt teszik-e vagy másik utat választanak. Az NEM az én felelősségem. Az az övék. Így meghagyom nekik - lelkiismeret-furdalás nélkül.

És TUDOM, hogy BENNED is HATALMAS Erő van! Használd elsősorban MAGADÉRT!
Én is szeretlek!" 

Mert adni csak akkor tudunk másoknak, ha nekünk magunknak van miből. Legyen ez lelki-érzelmi vagy bármily módon materiális.
S a kezdőpont és életünk alappillére - mindig mi magunk vagyunk...

- Ragyogd be a Most-odat, mert MÉG teheted... -

/Kép forrása: www.pixabay.com/