Egy hajóban

2020.10.17

Amíg adott munkahelyen dolgozom, addig egy hajóban utazom másokkal.
"Szeretem" és "kevésbé szeretem" emberekkel, jó fejekkel és kevésbé jókkal, lelkesekkel és kevésbé lelkesekkel.

S gondolhatok bárkiről bármit - ettől még egy hajóban utazunk, amíg adott munkahelyen dolgozom. 
Kiválthatnak belőlem jó vagy kevésbé jó érzéseket - ettől még egy hajóban utazunk, amíg adott munkahelyen dolgozom. 
Tetszhetnek dolgok vagy nem tetszhetnek - ettől még egy hajóban utazunk, amíg adott munkahelyen dolgozom. 

Ha a munkámat nemtörődöm, hanyag, lesz@rom módon végzem - kicseszek magammal és mindazokkal, akikkel egy hajóban utazom, amíg adott munkahelyen dolgozom. 
Ha dafkéból, ellenállásból, "nagy arc"-ságból kib@szok a másik emberrel, a terméket vagy szolgáltatást felhasználva erre - akkor magammal cseszek ki és mindazokkal, akikkel egy hajóban utazom, amíg adott munkahelyen dolgozom. 
Ha dühös és elégedetlen vagyok azért, mert adott munkahelyen kell dolgoznom és a dühömet a terméken vagy szolgáltatáson, vagy éppen egy kollégán vezetem le - akkor kicseszek magammal és minden emberrel, akivel egy hajóban utazom, amíg adott munkahelyen dolgozom. 

Csakis rajtam áll, hogy hová emelem a munkámban az önmagamnak szóló igényszintet és hogyan tartom ezt nap mint nap, óráról órára, percről percre - egészen addig, amíg a munka folyik. 
Csakis rajtam áll, hogy megtisztelem-e magamat ezzel, és magammal együtt mindazokat, akikkel éppen egy hajóban utazom. 
Csakis rajtam áll, hogy ha elégedetlen vagyok a munkahely-választásommal, mert nem ez az álomhely és álommunka számomra, akkor válasszak valami mást, ami a szívemhez közelebb áll és jobban illeszkedik az igényeimhez - senki, SENKI nem akadályoz ebben. Sem engem, sem mást. 
És csakis rajtam áll, hogy felvállalom-e a saját felelősségemet a választásomért, és abbahagyom-e mások hibáztatását és a mártírkodást, a "jaj, de sz@r Nekem" játszmáját. 
S rajtam áll az is, hogy valódi tartással vagyok-e jelen a hajón addig, amíg az közös. 
Mert senki nem fogja ezt helyettem választani, eldönteni - erre csak Én magam lehetek hivatott. 
S csakis rajtam áll, hogy ha érzem a hívást erre, akkor megteszem-e vagy sem. Mert nincs külső erő, ami ki tudná csikarni ezt Tőlem, ha Én magam nem akarom. 

S csakis rajtam áll az, hogy meglátom-e, hogy hajó így is, úgy is van. Akár itt, akár máshol, kicsiben és nagyban is. Munkahelyen és családban, baráti körben és a társadalom, a világ egyéb közösségeiben. 

És csakis rajtam áll, hogy megértem-e, hogy a hajó - valakikkel mindig egy. 
S hogy mindig együtt utazom rajta másokkal. 

- Ragyogd be a Most-odat, mert MÉG teheted... -

/Kép forrása: www.pexels.com/