Lélekből élni

2020.10.13

Szeretek Lélekből élni. 
Lélekből élni szeretek igazán. 
Beleengedni a Lelkemet mindenbe, amit csinálok. Alkotói tevékenységekbe, munkába... egy egyszerű bevásárlásba, mosogatásba, takarításba... és emberi kapcsolatokba. 
Mert így telítődik az Esszenciával, ami igazán életet lehel mindenbe, amihez közöm lesz. 

Sokszor megmosolyogják, időnként kinevetik ezt mások, de nem bánom, mert tudom, élem, Nekem magamnak milyen érték ez, és hogy miért az. S Én így érzem jól magamat, s így szeretem a mindennapjaimat. 
Mert így lesz Élettel teli az életem. 

Abban hiszek, ez az, amit tapasztalok, hogy a ridegnek, élettelennek tűnő tárgyak is megváltoznak, ha Lélekkel érek hozzájuk, legalábbis, Bennem mássá lesznek. Egy gép is máshogyan születik a kezeim alatt, ha Lélekkel rakom azt össze, és nem "csak"-ként tekintek rá.

Mert minden tárgynak saját léte, saját Útja van, túl az elvárt minőségen, amelyet a vevő igényel. 
S tapasztalom, hogy sokkal stabilabban és sokkal tovább működnek azok a gépek, telefonok, laptop, amiket így kezelek. Hálás vagyok a lassan 15 éves kis notebookomnak, hogy a mai napig életképes, a laptopomnak pedig azért, hogy szintén hosszú évek óta kedves, megbízható társam a mindennapokban. És sorolhatnám még a gépeket magam körül... s nem csak a gépeket. 

Az emberek sem mások. Legtöbb esetben Ők is megérzik a kapcsolódás módját, s máshogyan reagálnak rá, mintha Lélek nélkül lennék jelen számukra. Hiszen... én is máshogyan reagálok, ha valaki a Lelkéből szól hozzám és abból fakadóan cselekszik, mint ha nem. 

S nem, nem kell ennek "elszálltnak" vagy "csöpögősnek", sem "túlzottan kedves"-nek lennie, ez nem erről szól. (S nem minden "kedves"-nek ható fakad Lélekből.) Sokkal inkább az őszinte megnyilatkozásokról, amelyekről érezni, érzékelni lehet, hogy nem ártó, nem bántó szándékkal születnek.  

Abban hiszek, hogy ami a Lelkünkből fakad, az soha nem ártani szeretne, hanem életet adni, életet táplálni. S Nekem így jó élni és létezni, túl a "jóságon" és "rosszaságon", együtt lüktetve azzal, ami a földi testen és a szemmel láthatóságon túl van. 

Mert azon túl is Van... s jól érzékelhető, ha megnyílunk rá. 

 - Ragyogd be a Most-odat, mert MÉG teheted... -

/Kép forrása: www.pexels.com/