Utak

2020.06.01

Sokszor játszottam a Megmentőt, és sokszor és sokáig voltam a Megmentendő. 
Mindvégig tudatában voltam és éreztem, hogy nincs ez így jól... és ugrottam volna ki a szerepből egy pillanat alatt, azonban a rég berögzült belső program rendíthetetlenül dolgozott bennem és makacsul ragaszkodott hozzám. Az évek alatt az Éberségem segítségével nyakon csíptem a helyzeteket, amikor bármelyik szerepbe is léptem, és "nem"-et mondtam a programra - újra és újra. Mígnem néhány hónappal ezelőtt arra eszméltem, hogy elkezdett - szó szerint - elkopni. 

Időnként még előfordul, hogy belecsúszok a Megmentő szerepébe, de már nem választom, hogy abban maradjak, és kiszállok belőle - nagyon gyorsan, míg mielőtt teret kapna. 

Mert megértettem, hogy amikor meg akarok menteni valakit, akkor akaratlanul is megfosztom, megfosztanám Őt a saját Ereje megélésének lehetőségétől. Mert kivétel nélkül MINDENKIBEN ott az Erő, hogy kijöjjön a belső, s nemritkán külső pokolból, amibe magát belevitte. Mellette állhatok szeretettel, elfogadással és megértéssel, de el nem vehetem tőle a saját Útját, amelyet végigjárva rátalálhat a benne rejlő Erőre, amely azután mindig ott lesz neki hű segítőként. S honnan is tudhatom, Ő milyen Utat választott, és hogy az Őt hová vezeti? Ez az Ő saját felfedezése kell, hogy maradjon, mert az élete és Lénye szabadsága így kaphat érvényt. 

S már arra sincs igényem, hogy megmentsenek. Lehetnek helyzetek, amikor segítséget kérek, és boldogan el is fogadom, azonban a saját belső Erőmre építve létezem és élek, mert ez nekem - így a Jó. Így a felemelő, az előrevivő, az örömöt adó, a belső tartást generáló. S mert nekem is a saját Utamra van szükségem, hogy megtaláljam az Ajándékokat, amelyeket a felfedezéseim adhatnak, s amelyek által gyarapodhatok. 

Szeretem ezt a változást. Szeretem az Utakat, a sajátomat és a másokét is. Izgalmas élmény figyelemmel kísérni, ki honnan indul, s hová érkezik meg - Önmagával. 

S most elöntött az Öröm és a Hála.

- Ragyogd be a Most-odat, mert MÉG teheted... -

/Kép forrása: www.pexels.com/