Változások szele

2020.09.03

Talán erre mondják, hogy "megtalálom önmagamat", bennem azonban az lüktet: "megfogalmazom önmagamat". 
Szavakba öntöm önmagam számára a felbukkanó Belső Képet, amelyet az érzések szőnek át, néha csöndes-áradón, időnként pedig ellenállhatatlanul sodrón. 

Mióta az eszemet tudom, nálam fúj a "változások szele". Nyughatatlan lelkem folyton jobbítani, csiszolni, átalakítani igényel - így találva új színeket, életízeket, újdonságokat, sokszor a csöndes mindennapokban is. Legyen ez belső vagy külső újdonság. 

Mert "hogyan lehetne ezt máshogyan? Vagy éppen azt?" S ha más nézőpontból nézek rá, akkor megtalálom a választ a hogyanra? Vagy még még azon túl is egy másfajta nézőpont szükséges ehhez? S nagyon jó időnként választ találni az éppen lehetetlennek tűnőre. 

S egyen válasz soha semmire nincs. S talán épp ez a Varázslat nekem ebben. Mert a Végtelen kreativitása mutatkozik meg minden kérdés, minden nézőpont, s minden megtalált válasz által. 
S így lehet tágulni, növekedni, új belső dimenziókat találni a már meglévőkön túl. 

Szeretem megélni a változásokat, s kell nekem ez az adrenalinbomba, az izgalom, a kíváncsiságtól átszőtt belső feszültség, a nyitottság élménye az újra, a felfedezés öröme - s a gyakorlatba ültetés, a megvalósítás élménye által keltett kellemes érzések. Legyen szó egy aprócskának tűnő változtatásról, vagy egy jóval nagyobbról. 

Adrenalin nekem a "mindig lehet máshogyan" - hogyan jobban? Hogyan eredményesebben? Hogyan szeretetteljesebben? Hogyan kifinomultabban? Hogyan határozottabban, s hogyan lágyabban? Hogyan még felemelőbben? S hogyan még inkább határhúzóbban? Hogyan még tiszteletteljesebben, s hogyan nyitottan nem-et mondóbban? Hogyan még befogadóbban, s hogyan még táplálóbban? Hogyan még jobban Én-központúan, s hogyan úgy, hogy a másik ember igazán azt érezhesse, hogy adott pillanatokban-percekben-órákban Ő a központ, s Ő Számít, rá figyelek, igazán Neki adok?
S hogyan úgy, hogy képes legyek meglátni, amikor valamin nem szükséges, vagy nem szabad változtatni, mert az pont úgy jó, ahogyan éppen Van. 

S felfedezni - jó. Nagyon jó. 
Mert ezek a kalandok adnak - s nem csak nekem, hanem másoknak is egyre többet. 

- Ragyogd be a Most-odat, mert MÉG teheted... -

/Kép forrása: www.pexels.com/